maandag 27 augustus 2007

Slimme Pim half september + illustratie


Slimme Pim #4 voor de KITS jeugdkrant en een Cheesecake illustratie. Klik voor grotere versies! Oja, het is nu officieel... Aimee gaat exposeren in Oslo! Laat je Noors hier maar es op los: http://www.ikm.museum.no/ Ik ben de rechtse op het plaatje natuurlijk. De rest zijn Noorse mangatekenaars die samen met mij v.a. 6 september een expositie Manga houden in het IKM cultuurmuseum.

zie je snel! gr aimee

1 opmerking:

Wim Van Hooste zei

Hae Aimée,
Toch een ideetje dat ik je alvast wou meegeven voor je studie.
Ik was aan het denken dat het (levens) verhaal van de "Koning van IJsland", de Deense avonturier Jorgen Jorgensen aka Jurgen Jurgensen aka Jorgen Jorgenson aka Jörundur aka de Hondendagenkoning, ook een fantastisch gegeven is om er een strip of zelfs een animatie over te maken.
Zijn levensverhaal is onwaarschijnlijk maar waar.
Een Forrest Gump avant la lettre !!
Meerdere boeken zijn hierover geschreven, 1 toneelstuk in IJsland. 1 publicatie staat zelfs integraal online (Australische universiteit).
Meer info o.a. verzameld op mijn weblog
http://wiho.blogspot.com
Hij verliet Denemarken (haat tegen zijn vaderland), woonde lange tijd in Engeland, reisde naar Ijsland, verklaarde IJsland onafhankelijk (al in de 19de eeuw), liet de gevangenen vrij (werden zijn bodygards), koos vlag met 3 kabeljauwen, schreef boeken (o.a. over aboriginals), deed ontdekkingsreizen nadat hij veroordeeld was voor gokken en naar Australië gestuurd werd.
J.J. stierf op "Van Diemensland" (het huidige Tasmanië).
Ik had ooit het plan om te verwerken tot een film, met geld van UK, Denemarken, Ijsland en Australië.
Maar laatst dacht ik dat een animatiefilm een beter medium zou zijn.
Denk er maar eens over na...
Steeds bereid om je met dit onderwerp verder te helpen.
Belgische & IJslandse groeten,
Wim Van Hooste
I love Icelandic Music