maandag 30 juli 2007

Festivals

Aimee en Muziekfestivals.

1. Festivals waar ik heenga dit jaar:
- Lowlands (uitverkocht trouwens ^^)

2. Festivals waar ik heen zou willen gaan dit jaar maar wat niet doorgaat:
- Pukkelpop (want tegelijk met Lowlands). Hier komen echter veel betere bands dan op Lowlands. Maarja, ik moest kiezen... en aangezien m'n lief ook naar Lowlands gaat, bewaar ik Pukkelpop wel voor een ander jaar.
- Iceland Airwaves (want te ver weg nl. IJsland). Ik ben een enorme fan van IJslandse muziek zoals Sigur Rós en Múm. Het deed me pijn te horen dat Múm dit jaar dan ook werkelijk op het Iceland Airwaves festival staat... Maar ik heb me voorgenomen om met dit festival te wachten tot Sigur Rós een nieuwe CD uitbrengt en ze daar staan. Of Radiohead. Want magische bands zijn nog mooier in een magische omgeving.
- Dour festival (want al voorbij). Mijn favoriete muziekgenre is postrock, wat misschien weinig mensen iets zegt. Op dit festival komen de meeste postrockbands van alle festivals - daarom is het een must-visit van elke postrockfan. Geen idee wat postrock is? Bekijk de postrock hyve voor een paar ideeën van bands. Dan kun je ze daarna opzoeken op Myspace ofzo.

groetjes!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgend jaar er snel bij zijn als je tickets wil voor Dour! De Vlamingen hebben Dour leren kennen wat maakt dat het festival dit jaar uitverkocht was.
Pukkelpop heeft dit jaar de sterkste affiche van alle Belgische festivals: Banhart, Tool, Low, Sonic Youth, Henry Rollins en dan vergeet ik nog een hoop.

Wat post rock betreft, traden Pelican en Red Sparowes niet onlangs op in de 013 in Tilburg?

aimee zei

yeah, ik ben bij beide concerten geweest (red sparowes daar al 2x gezien zelfs). hmmm dat was genieten :D

Wim Van Hooste zei

Beste Aimee,
Ik ga dit jaar voor de 3de maal naar Iceland Airwaves Muziekfestival. Icelandiar biedt speciale pakketreizen aan (www.icelandair.nl) vliegtuig + hotel + festival ticket. Het festival is leuk en relatief kleinschalig(kleinere concertzalen downtown Reykjavik). IJslandse en internationale artiesten. De kans dat je Sigur Ros op het festival zal zien is klein (of onbestaande). Daar voor zijn ze "te groot" geworden (cfr. Björk). Festival is vnl. gericht op beginnende bands en aanstormend talent. Festival op zich is goedkoop naar IJslandse normen (www.icelandairwaves.com).
Tip: nieuwe CD van Amiina 'Kurr', recent nog op tournee met Sigur Ros. Ook Mammut en Jakobinarina zijn jongelui die wel eens in de voetsporen van mum, Sigur Ros, Sugarcubes, GusGus, Hafdis Huld, Daniel Agust, Emiliana Torrini en Björk kunnen gaan treden !
Voor meer (oude en nieuwe) IJslandse muziek, kan je mijn weblog over Icelandic music bezoeken:
http://icelandicmusic.blogspot.com
met o.a. informatie en leuke dingen over Sigur Ros.
Kvedjur, Vriendelijke Groeten,
Wim Van Hooste